Tips för välmående på naturligt vis

Vissa saker som jag gör i min vardag för att må bra tar jag för självklara, men jag har förstått att de inte är det för alla. Här vill jag därför dela med mig av några tips som kanske kan vara till glädje även för dig.

Kristaller

Kristaller kan lagra energi och även sända ut energi. Om vi har kristaller, behöver vi rena dem regelbundet. Det kan vi göra genom att hålla/lägga dem under rinnande kallt vatten, bada med dem i havet, lägga dem utomhus i solljus, under fullmånens sken eller gräva ner dem i jorden. Det går även att lägga dem i salt. Om du är utbildad i Reiki, kan du rena dem med kraftsymbolen – genom att teckna den ovanför dem. Då kan du också ladda dem med de reikisymboler du har lärt dig. Och vill du sända Reiki på distans med hjälp av en kristall, kan du teckna distanshealing symbolen ovanpå. När du har tecknat de symboler du önskar över dina kristaller, kan du även ge dem Reiki med dina händer. Om du inte har Reiki, kan du ladda dem med goda intentioner genom tankar eller uttalade ord. Du kanske t ex vill lägga in intentioner om kärlek, healing och ljus.

Vi kan även bära kristaller i t ex byxfickorna eller i behån – eller i form av smycken. Olika kristaller har olika funktion. Det går att googla på nätet eller läsa mer om det i butiken du köper dina kristaller.
Om du vet att du ska till en miljö eller träffa någon/några som du vet brukar påverka din energinivå negativt – kan du rena dina kristaller/smycken och sedan ladda dem med t ex beskydd eller kärlek och förlåtelse.

Vi kan ha kristaller i vårt hem och trädgård. De är både vackra, stämningshöjande och kan förstärka våra intentioner.

Om jag har ont i kroppen lägger jag ibland kristaller direkt på det onda och öppnar upp för att ta emot healing.

Mina favoriter är bergskristall för att sända Reiki, rosenkvarts för mer kärlek i hemmet, ametist för beskydd och så har jag en lemurian bergskristall alltid runt halsen för att bli påmind om den energi och visdom som fanns där. Det sägs att kristallerna där kodades med kunskap. Man kan se “streckkoden” på kristallerna. Det finns väldigt många olika kristaller/ädelstenar. Om du vill kan du kika här för mer information Om magiska stenar (kristallrummet.se)

Det går även att ha kristaller i dricksvatten. Kolla då innan vilka kristaller som är lämpliga. I ett av poddavsnitten i “På yttersta grenen med Helena & Lillemor”, pratar Lillemor en del om detta. Klicka på länken nedan om du vill lyssna.

Avsnitt 23 – Ancient wisdom med Lillemor april 2022 – På yttersta grenen med Helena & Lillemor | Lyssna här | Poddtoppen.se

Oljor

Det finns även oljor med olika funktioner. Vi kan använda oljor för beskydd energimässigt eller förstärka intentioner av olika slag. Mina favoritoljor är Kaniskolans oljor. De doftar väldigt gott, samtidigt som de gör nytta. Ett fint alternativ till vanlig parfym, om du som jag känner att vanliga parfymer är för starka.

Några av mina favoritoljor är Kvast, Drottning, Merlin, Skörd, Duvhjärta och Nyckel. Kvast använder jag ofta som beskydd mot negativa energier. Drottningoljan använder jag för att stärka min medialitet men också min egen kraft. Merlin har jag använt för magi, rening, visdom och uppkoppling. Skörd när jag tyckt att det varit dags att få skörden av mitt nedlagda arbete. Duvhjärta tog jag på förr när jag skulle träffa min släkt/familj, och var i en process av inre läkning från mina släktmönster. Nyckel brukar jag ta till i perioder då jag inte riktigt hittar vägen vidare eller vill få hjälp att manifestera mina önskningar.

Det finns många oljor, så kika gärna på deras hemsida och känn in vad du är i behov av just nu. Du hittar oljorna här Kani-Oljor – Oljor – Kani.se

Det finns även oljor som kan hjälpa oss med olika besvär. Lavendel- , pepparmynts- och citronolja tycker jag fungerar utmärkt vid huvudvärk. Då sätter jag det på tinningarna och stryker oljan över pannan. Det är bäst att kolla innan så att oljan är okej att ha på huden – och gärna ekologisk och gjord på naturliga ingredienser. Young Living har fina oljor. Eteriska oljor och aromaterapi | Young Living Essential Oils

Sancho olja/droppar använder jag när jag eller någon familjemedlem är täppt i näsan, känner sig krasslig, trött eller har huvudvärk. Det är en blandning av eteriska oljor från Himalaya som traditionellt används inom folkmedicinen, för att främja det allmänna välbefinnandet. I Sancho är örterna koncentrerade vilket medför att produkten blir mycket kraftfull och potent. Sancho är en ren naturprodukt, i vilken man tillvaratagit gammal kunskap och visdom från bergsfolken i Himalaya. Om man är täppt i näsan kan man ta lite olja i vardera näsborre med fingret. Man kan också sätta lite olja vid tinningarna eller över pannan för att bli uppiggad. Oljan går även att droppa i ett glas vatten och dricka. Se då på förpackningen hur mycket och hur ofta du kan dricka oljan.

Det finns även andra oljor såsom oregano olja för halsbesvär, vitlöksolja för öronbesvär, ingefärsolja för hals- och förkylningsbesvär etc. Om man känner att man har en begynnande öroninflammation, kan man göra egen vitlöksolja. Då lägger man några skalade vitlökar i ett glas med olivolja. När oljan dragit åt sig vitlöksdoften, kan man doppa en bomullstuss i oljan och sätta den i örat.

Även vår hud mår bra av oljor. Jag brukar använda ekologisk, naturlig morotsolja när jag solar. Den sägs ge ett fint skydd mot solen, uppemot SPF 40 enligt viss forskning (men prova dig försiktigt fram ändå). Dessutom ger oljan en fin lyster och gör huden mindre torr och mer smidig. På vintern har jag använt den för att se lite fräschare ut, i stället för foundation.

Mandel- eller jojobaolja är fint att smörja kroppen med, före morgonens kalldusch.

Lavendelolja är avslappnande och fint att ha i ett varmt bad eller droppa på huvudkudden för god sömn.

Citronolja är uppiggande att sätta vid tinnarna.

Rökelse

Rökelse har funnits i många tusen år. Så det är knappast en “New age” företeelse att använda rökelse.

Sedan 2005 har jag använt mig av rökelser i hemmet, i yogasalen och i behandlingsrummet. Ja, även i husbilen. Jag älskar rökelser! Även rökelser har olika sammansättning för särskilda syften, men också för att skapa en trivsam atmosfär.

Det finns rökelser som främjar de olika chakrana, förhöjer upplevelsen av meditation/yoga, för att skapa överflöd, för att stärka reikin, rena rum etc. Det finns även rökelser som doftar ros, lavendel, vanilj mm. De kan passa t ex familjemedlemmar som inte är så intresserade av eller till och med är motståndare till det andliga – men som ändå gillar goda dofter. Det sägs att de som inte tycker om rökelse, är rädda för sin egen andlighet. Huruvida det är sant vet jag inte.

Palo Santo/Smudge/Florida vatten

För att hålla en ren energi i hemmet, på arbetsplatsen och runt mig själv använder jag både Palo Santo, Salvia och Florida vatten – utöver rökelse, kristaller och reiki.

Palo santo betyder helig pinne. Palo santo har använts av ursprungsbefolkningar i Sydamerika sedan urminnes tider vid ceremonier och ritualer. Jag använder den för att rena mitt energifält (aura) från negativa energier – och för att rena i hemmet och på arbetet. Innan jag ska vägleda eller ge healing, använder jag palo santo även framför tredje ögat och över mina handflator. Vissa säger att Palo santo drar till sig positiva andar, men att den avlägsnar de negativa. Den har en energihöjande effekt.

Smudge har liknande effekter – den renar från negativa energier – både från jordbundna och icke jordbundna entiteter/andar. Den är ofta gjort på vit salvia. Doften och röken blir lite tyngre än den från Palo Santo, men det är en smaksak vad man föredrar. Om jag känner att det är dålig/tung/negativ energi i hemmet, tänder jag en bunte torkad vit salva eller en palo santo och går runt med i hela hemmet, in i varje hörn. Jag brukar även teckna reiki symboler med salvia eller palo santo. Det känns väldigt fint att göra det efter en storstädning.

Florida vatten har också renande effekter. Det sägs också dra till sig goda andar och energier. Det används vid bl a shamanska traditioner. Jag brukar ha floridavatten i en liten sprayflaska som jag har med mig i väskan. Då kan jag spreja lite runt mig om jag känner att energierna på en plats eller med olika människor påverkar mig negativt. Man kan också “dutta” det på kläderna eller på huden. Har jag någon fysisk- eller energimässig smärta i kroppen, brukar jag sätta lite Florida vatten även där. Ibland är det ju bara energier eller andar som orsakar smärta. Florida vatten innehåller kryddiga örter och har en doft som de flesta gillar.

Ta emot hjälp av naturen

Naturen har en fantastisk energi. Den är ren, balanserad, läkande, energigivande, harmonisk och skön. Vi kan få mycket av naturen om vi öppnar upp för att tar emot och ber om hjälp.

Att bada i havet och vistas vid havet är både läkande och renande. Det finns till och med forskning på det.

När jag badar i sjöar eller hav, då brukar jag be att sjön/havet ska ta hand om mina fysiska och/eller energimässiga obalanser och smärtor. Det brukar fungera riktigt bra. Moder jord är duktig på att ta hand om tunga energier och att kompostera dem åt oss.

Om jag är i en skog med gamla ekar eller tallar, ställer jag mig tätt intill trädet, lutar mitt hjärtchakra mot trädet, sluter ögonen och ber om vägledning. Från de flesta träd får jag en skön, balanserande och trygghetsingivande känsla och även budskap.

De gamla ekarna i Eksjö gav ofta fina budskap till mig – En sak i taget, ett steg i taget. Livet är en vandring – ta ett steg i taget. Några ekar vid Omberg pratade om att kärleken är det viktigaste. Och att jag ska njuta av livet. Prova själv och lyssna för att höra vilka budskap just du får.

Fler tips kommer… men detta är en början i varje fall.

Med kärlek, Helena

%d bloggers like this: