Retreat

Ett retreat för hela dig – kropp, sinne & själ – i underbar miljö och storslagen natur!

Nästa Retreat är den 1-8 november i Nerja, Spanien på vackra El Cortijo Paco Romo.

Ett retreat för hela dig – kropp, sinne, själ & ande – i underbar miljö

Vi välkomnar dig till en vacker plats, i storslagen natur för att få återhämtning, rekreation, inspiration, ny energi & själslig näring.

Du får vandra meditativt i bergen, i floden och i grottorna, vara med på skön, mjukgörande yoga & yogadans, meditera, reflektera, ta emot helande upplevelser och kanaliseringar. Du får ta del av energirensande och energihöjande övningar. Du får lära känna dig själv på ett djupare plan och tid för att fundera över ditt liv. Om du vill veta mer om de olika övningarna kan du läsa mer längre ner på sidan.

Vi serverar vackra, goda och näringsrika måltider – och du får även möjlighet att strosa runt i den pittoreska stadskärnan och äta på restaurang om du vill det. Kanske bada i havet eller basta & bada i poolen eller jacuzzin med havs- och bergsutsikt.
Om du vill ta någon löprunda eller träna i gymmet är även det möjligt. I mån av plats är det möjligt att ta med familjemedlemmar som inte är med på själva retreatet. Det finns ett grindhus med 4 sovplatser och en suite. Om du är enduroförare kan du kombinera retreatet med enduroträning med Calle den 8 + 9 november.

Vi möts på vackra El Cortijo Paco Romo i Nerja. Du bor i enkelrum eller delat dubbelrum. Vi serverar tapas till välkomstmiddag och palle som avslutningsmiddag. Övriga dagar serveras frukost och lunch.

Vi möts i en kärleksfull, accepterande och tillåtande gemenskap. Du får djupgående läkning och personlig utveckling – samt några vägledande budskap till just dig. Det blir en fin boost energimässigt och en skjuts vidare på din livsväg.

Om du vill boka in individuella sessioner i healing, vägledning eller coaching med Calle – finns möjlighet till det.

Vi som håller i detta retreat är Helena Omfors, Calle Bjerkert & Linnea Schönning. Vi är alla andliga vägledare och holistiska livscoacher, har podden “Själar på Jorden” tillsammans och utöver det har vi olika kvaliteter och gåvor.

Helena Omfors är utbildare & andlig lärare/vägledare med stor vana av att hålla grupper. Hon är författare av sju böcker, yogalärare, Karuna Reiki Master med tidigare erfarenheter som dans- och aerobicinstruktör. Helena jobbar i nära kontakt med den andliga dimensionen medvetenhet, samt med shamanska övningar och verktyg. Hon har en helande kraft och berör på djupet med sitt intuitiva, lugna sätt att prata från själ och hjärta.

Calle Bjerkert är elitidrottare med stor vana av vandring i omgivningarna, är andlig vägledare, holistisk livscoach och Karuna Reiki Master. Han är även en väldigt duktig kock. Calle är den som tar med dig ut på meditativa vandringar i bergen och floden Rio Chíllar. Han erbjuder även individuella sessioner i healing, andlig vägledning och coaching. Calle har en lätt, mjuk och kärleksfull energi samt är en kraftfull healer. Han inspirerar, entusiasmerar och sprider positiva energier med sin sköna inställning till fysisk rörelse i naturen.

Linnea Alma Schönning är holistisk livscoach, andlig vägledare och författare av boken “Konsten att leva – en illustrerad diktsamling”. Hon har lagat mat vid retreats och kurser sedan 6 år tillbaka. Hon har en fin känsla för det vackra, smakrika och hälsosamma köket. Vid tidigare retreat har Linnea hållit i kakaoceremoni och healing dance journey. Vi får se om hon spontant ställer upp på det här med om ni vill.

Tillsammans ger vi av vår omtanke, erfarenhet, kunskap, kärlek och ljus. Vi skapar i samklang med varandra, med er deltagare, naturen och den andliga dimensionens guider.

Mer information:

Vi checkar in från kl.12 den 1 november och checkar ut senast kl.11 den 8 november. Du bokar själv flygbiljett, men vi samordnar via mail om du vill samåka med andra deltagare. Närmaste flygplats är i Malaga, cirka 50 minuter med bil från Paco Romo i Nerja. Vi kan hjälpa till med bokning av taxi. Det går även bussar från flygplatsen till Nerja.

Du kan välja mellan att bo i enkelrum med badrum eller delat dubbelrum med badrum. Vi serverar frukost och lunch i det vackra uteköket med havsutsikt eller på terrassen under svajande palmer. Den första och sista kvällen har vi gemensamma middagar på Paco Romo. Övriga middagar ordnar du själv eller äter ute. Det finns flera hundra restauranger i Nerja, och det är ju fint att få lov att prova på det spanska köket. Om du hellre vill äta “hemma”, finns det ett stort kök att tillgå och välsorterad mataffär på gångavstånd. Maten vi bjuder på anpassas efter deltagarnas önskemål och tillagas så mycket som möjligt av spanska råvaror. Skriv gärna i din anmälan vad du inte äter och vad du gärna äter. Det kommer att finnas frukt, te, vatten och kaffe framme alltid.

Pris:

Retreat i delat dubbelrum inkl. måltider och samtliga aktiviteter 11 000 kr (flygbiljett tillkommer).

Retreat i enkelrum inkl. måltider och samtliga aktiviteter 13 000 kr (flygbiljett tillkommer).

Vi behöver vara minst 12 deltagare eftersom vi har hela Paco Romo till vårt förfogande och max 20 deltagare för att få plats i rummen. Det är möjligt att dela upp betalningen.

Om du har företag kan du ta det som förebyggande friskvårdskurs, eftersom det vi gör handlar om förebyggande friskvård (yoga, meditation, reiki, fysisk rörelse mm.)

Övrigt som är bra att veta:
  • Det finns yogamattor, handdukar till poolen (dock ej till stranden) och hårfön.
  • Du behöver ha med ryggsäck, vattenflaska och bra skor om du vill vara med på vandring i berg och flod.
  • Stavar kan rekommenderas för de som vill ha extra stöd vid vandringarna.
  • Temperaturen kan växla, så ha både tunna, svala kläder och lite varmare kläder till kvällar och tidiga morgnar. Normal temperatur är mellan 13 på morgonen och 21 grader på dagarna, men det kan bli både varmare och kallare. När solen är framme kan det vara varmt nog att ligga på stranden och bada i poolen.
  • Havstemperaturen kan vara mellan ca 17-20 grader. Vi badar året om här.
  • Poolen är inte uppvärmd, men jazuccin är. Bastun kan man sätta på om man vill värma sig. Det finns solceller på taket, vilket gör uppvärmningen mer miljövänlig.
  • Vattnet i kranarna är drickbart vatten från bergen.

Om det känns lockande är du varmt välkommen att höra av dig. Du kan fylla i formuläret längre ner på sidan. Det går även bra att maila helena@lightworkeracademy.org

Alla är välkomna som vill vara en del av en kärleksfull gemenskap. Det behövs ingen erfarenhet av varken yoga, meditation, dans, healing eller vandring. Vi anpassar våra aktiviteter efter deltagarnas förutsättningar och behov.

I april 2023 hade vi vårt första retreat i Nerja, Spanien. Det var påfyllande med andlig näring, naturens energier, vandringar i flod och berg, yoga, meditation, healing dance journey, hälsosam mat och kanaliserade övningar såsom meditation, healing och vägledning. Vi var även då på vackra El Cortijo Paco Romo i fantastisk miljö. Här nedan kan du se några bilder från vårt förra retreat.

Yogadans, vad är det?

Helena har sedan unga år dansat och varit både danslärare och aerobic intruktör. Senare i livet kom yogan in, både kundaliniyoga och yinyoga. Inom dansen finns väldigt fina, mjukgörande uppvärmningsövningar som är otroligt välgörande för stela höfter, ryggar och axlar. När yogan inte längre räckte som hjälp för stelhet och värk, tog Helena in de övningar hon utövat förr. Tillsammans med musik blev det inte bara mjukgörande utan även energi- och glädjehöjande. Det är en härlig start för kroppen och sinnet att börja dagen med yogadans.

Vilken sorts yoga är det?

Yogan Helena undervisar i har sin grund i kundaliniyoga och yinyoga. Själv började hon att utöva yoga 2005 och provade då olika yogaformer. Den hon fastnade för var kundaliniyoga. Kundaliniyogan går väldigt djupt, sätter igång livsenergin Prana och kan även väcka kundalini – en enorm kraft som utgår från rotchakrat och jobbar sig upp genom chakrasystemet. Här arbetar man mycket med sina energicentran, chakran. På det viset utvecklade Helena Chakraresan, en resa genom chakrasystemet för balans i sig själv och i sitt liv. Senare kom yinyogan in som ett fint, lugnt komplement. Den handlar mer om yin, den feminina energin. Att andas sig igenom övningarna, komma åt bindväven och finna inre lugn och stillhet. Med åren har yogan som Helena undervisar blivit en kombination – som utövas intuitivt och med nära kontakt med de egna behoven och deltagarnas.

Healing, vilken sorts healing?

Både Calle och Helena är utbildade och tränade inom Reiki Holy Fire III. De är båda Karuna Reiki Masters, den mest avancerade formen inom Reiki Holy Fire III. Karuna betyder barmhärtig – det vi har läkt och gjort för vårt eget helande och välmående – vill vi ge vidare till andra. Under utövandet av Reiki, har vi utvecklat vår intuition men också våra mediala förmågor. Det innebär att klientens kropp talar till oss, så även själen, det undermedvetna, det medvetna och guiderna. Det mediala har vi sedan vidareutvecklat, vilket gett oss förmågan att även arbeta med andlig vägledning och healing – alltså med hjälp av källan till healingen och guider i den andliga dimensionen. Då kan vi utöva healing i grupp, där varje deltagare får det den behöver och där healingen anpassas till varje individ. Inom Karuna Reikin finns även helande upplevelser som upplevs som guidade meditationsövningar, men som sedan övergår i vägledning och healing. Helena arbetar också mycket med kanalisering av ljus och har fått förmågan att ge ljuspåfyllnad, genom samarbete med ljusfolket.

Vad är det för meditation?

Inom både kundaliniyogan och reikin finns många olika sorters meditationer. Det kan vara andningsmeditation, mantrameditation, guidad meditation mfl. Men som andlig vägledare har Helena också möjlighet att kanalisera meditationsövningar. I dessa fungerar hon som en kanal för den andliga medvetenheten, visdomen, ljuset, kärleken och vägledningen. Detta gör hon även vid Live Events online och ibland i poddarna.

Vill du anmäla ditt intresse till retreatet eller få mer information? Fyll gärna i formuläret nedan.

%d bloggers like this: