Om Helena

Mitt namn är Helena Omfors. Min uppgift här i jordelivet är att verka som lärare, healer, vägledare och inspiratör.

Sen barnsben har jag filosoferat, observerat och analyserat. Tidigt blev jag en lyssnare och en observatör, men också en kreatör. Det kreativa skapandet har alltid funnits med mig. Jag har skrivit, ritat, målat och gjort keramik.

Min väg har inte bara varit lätt genom livet. Det hjälper mig i mötet med människor. Som jag förstår mig själv förstår jag andra. Jag har gått min egen väg, vilken inte alltid varit så lätt att finna. Men när jag trampar upp min egen stig, kan jag även hjälpa andra att göra detsamma – Att hitta sin egen sanna natur, att följa sin inre själsliga längtan och att skapa det liv själen och hjärtat längtar efter.

Livet började i Ljunghusen i ett villaområde utanför Malmö. Jag trodde att det var så jag själv skulle leva som vuxen, men livet tog en annan vändning. Efter konstskolor och universitetsstudier i psykologi, filosofi och beteendevetenskap i Lund, flyttade jag till Stockholm för att arbeta som rekryteringskonsult. Där träffade jag min förste man som tog mig med till Santiago de Chile för ett liv som diplomat. Ingenting jag någonsin drömt om och det blev svårt för mig att inte ha något ”eget liv”. Jag fick skapa om mitt liv och tog fram mina konstnärliga sidor, lärde mig spanska, skrev och fick mitt första barn.

När vi sen flyttade vidare till Ottawa, Kanada, fick jag mitt andra barn. På min lediga tid skapade jag konstnärligt. En dag fick jag en ingivelse att läsa franska. Min fransklärare gick till en andlig lärare och jag blev nyfiken. Året var 2005 när jag började med yoga, meditation och andlig utveckling hos en andlig lärare. Jag gick Basic Course i Bioenergetics där min lärare hjälpte mig att öppna upp mina chakran. Det var en omvälvande tid i mitt liv som ledde till skilsmässa och skapande av ett nytt liv igen. Andliga lärare, gurus och healers vägledde mig vidare på min väg närmare min själ. Jag fick höra att jag var född healer, konstnär och lärare med uppgift att inspirera andra. Det lät främmande då, men idag känns det helt naturligt.

En dag fick jag en vision om en kursgård. Där skulle jag dela med mig av allt jag lärt mig. Ett jobb som rekryteringskonsult dök upp 2006 och jag fick en anställning i Sverige. Jag visste att jag inte skulle jobba som det, men jag behövde inkomsten för att bygga upp min dröm. Bredvid mitt arbete utbildade jag mig till coach, reikihealer, yogalärare och massör.  Året var 2008 när jag och barnen flyttade in på Bönnarpsgård – gården jag sett i min vision. Snart därefter blev jag uppsagd från mitt jobb och fick driva eget på heltid.

Under åren som gått har jag vidareutbildat mig till Reiki Master (Usui Holy Fire II), Reiki Karuna Master, gått kurser i medial utveckling och skrivit böckerna ”Själens längtan”, ”Hitta din väg och ditt sanna jag” och ”Familjelycka med coachande föräldraskap”. Jag har tagit fram utbildningar i coaching, reiki, chakrayoga (chakraresan), medial utveckling och föreläst.

En längtan har fört mig till Spanien. Sen 2016 håller jag kurser i Sitges inom självutveckling på Villa Sunlight. Där använder jag mig av alla mina verktyg, erfarenheter och kunskaper. Under 2018 kommer jag även att hålla kurser i Nerja, i södra Spanien.

Du kan träffa mig för andlig vägledning, medial vägledning, intuitiv healingmassage och coaching eller gå någon av mina kurser inom reiki, chakraresan, life coaching holistic, medial utveckling och självutveckling. Mestadels arbetar jag på Bönnarpsgård kursgård strax utanför Malmö, men finns på måndagar i Malmö på Torsokliniken och arbetar mycket per telefon och mail. För att ta kontakt med mig kan du maila helena@lightworkeracademy.org, ringa 0733 97 89 33 eller fylla i kontakformuläret längre ner.

Rent formellt har jag gått följande kurser och utbildningar:

 • Fil.kand i psykologi, Lunds Universitet
 • Studier i filosofi, Lunds Universitet
 • Basic Course Bioenegetics, Ana Karyn Garcia
 • Diplomerad coach, Coach Companion
 • Co-active coaching, CTI, London
 • Certifierad coach, ACC ICF
 • Professionell certifierad coach, PCC ICF
 • Child Play Yoga Teacher, Gurudass Kaur
 • Yinyoga ledarutbildning, Ann Arnesson
 • Massage med heta stenar, Cecilia Hjortfors
 • Reiki I & Reiki II, Margareta Svensson
 • Reiki III ART & Reiki Master Usui Holy Fire I, Colleen Benelli
 • Reiki Master Holy Fire II, Åsa Ahlström
 • Holy Fire II Karuna Master, Miguel Chavez
 • Medial utvecklingskurs, Marianne Malmström
 • Medial utvecklingskurs, Jörgen Gustavsson
 • Medial utvecklingskurs, Arthur Findlay, England
 • Medial utvecklingskurs, Benny Rosenqvist

Framförallt lever jag mitt liv ur ett andligt livsperspektiv – att vi är andliga varelser med en mänsklig upplevelse – inte mänskliga varelser med andliga upplevelser. Min intention är att vi människor ska finna kärleken till oss själva, till livet och till varandra – att vi ska leva som de vi är i vår sanna och andliga natur, inte som de vi förväntas vara.

Med ljus och värme, Helena