Casa Ascensión

Nytt Spirituellt Center i Andalusien

Sedan många år har vi haft en dröm om att ha ett spirituellt centra i Spanien. Från och med den 15 januari 2024 lever vi vår dröm.

Vår story

Sedan många år har Helena fått inre, vägledande bilder om ett ställe i Spanien och hört “A Spiritual Centre”. Hon har sett ett vitt hus, en bit upp i bergen på den spanska solkusten, med utsikt över havet, dit hon välkomnar gäster. Även andra andliga vägledare har berättat om stället. Calle har sedan 30 år tillbaka drömt om att bo och verka i Spanien samt ha enduro träningsläger i bergen. I oktober lade Helena ut en förfrågan i en ny grupp på FB med önskemål om nästa ställe att hyra. En kvinna hörde av sig och föreslog ett hus i bergen med havsutsikt. När Helena tittade på kartan och det på kartan markerade huset, såg hon ett annat hus vid namn “Casa Ascensión” och sa: “Det vore roligare med det huset, ett hus för uppstigning.” Calle och Helena körde upp mot huset som var till uthyrning och väntade in ägarna. När de kom sa de: “Det är inte det här huset. Vårt hus ligger längre upp på vägen.” De körde efter och gick ur bilen för att titta på huset. Det visar sig till deras stora glädje och förvåning att det är “Casa Ascensión” – med underbar utsikt över bergen, dalarna och havet. Inte nog med det – det finns dessutom odlingar av mango, avokado, citroner, vindruvor, clementiner, dadlar och oliver – något de också önskat. Poolområdet ligger på en höjd med fantastisk utsikt. I ena änden finns ett tak, där det kan ges behandlingar och i andra änden finns ett utekök. Vilken dröm att kunna laga mat utomhus. För Calle finns där ett stort garage för motorcyklar, vilket länge varit en önskan. Då kan han ha sin enduro träning i anslutning till hemmet. Det finns två extra rum med vardera två enkelsängar, stort allrum, stora utomhusytor och eldstäder. Huset ligger enskilt, så det är möjligt att ha gruppsammankomster. Dessutom finns det möjlighet till parkering för flera bilar utanför huset, vilket är ovanligt i området. När de kom hem och tittade på bilderna, såg Helena att en bild på Jesus satt bredvid entrén. Det var som ett tecken att det var rätt ställe. Helena har ju många gånger kanaliserat Jesus både i sin bok “Samtal med andevärlden” och vid Live Events. Så fastän det kändes som ett stort beslut ekonomiskt med en betydligt högre hyra än tidigare, valde de att boka huset för att flytta in. Det kändes som att det var ämnat för dem – för att göra deras visioner verkliga.

Vår vision – att leva i samklang med naturen

Vi vill erbjuda en plats där vi lever i samklang med själen, med naturen och med varandra – i kärleksfull gemenskap. Du som är på besök får varva ner, strosa runt i den storslagna naturen, andas, meditera, bli inspirerad och hitta hem till dig själv, din sanna natur, kropp och själ. Du får gärna hjälpa till i trädgården, hålla elden levande i den öppna spisen på vintern och vara med när vi lagar våra gemensamma måltider.

Helena kommer att bjuda in till skrivar retreats för mindre grupper. Du får då tid för dig själv i tystnad och stillhet för din kreativa skrivarprocess. Om du vill följer du med ut på promenader med oss och vår hund Mac. Helena håller i meditativa övningar, stödjer dig i din skrivar process med coaching och vägledning. Ni kanske även gör yoga eller plockar frukt tillsammans.

Vi har endast två tvåbäddsrum för övernattande gäster inledningsvis, men det finns fina hus att hyra i området om ni är flera som kommer, samt hotell i Frigiliana och i Nerja.

För de som bor i området kommer vi att erbjuda dagretreats, gruppsammankomster med healing & kanalisering samt individuella behandlingar. Vi kommer att ha kurser inom healing, andlighet och medial utveckling. Vi har även en del idéer kring shamanska ceremonier mm.

Calle kommer att erbjuda träningsläger i den storslagna omgivningen, både med och utan motorcykel. Kanske du vill komma med några vänner, kollegor eller familjemedlemmar. Kanske du vill ha personlig träning med Calle – följa med på en löparrunda i bergen eller ett träningspass vid poolen.

När du är på besök hos oss, kan du boka individuella sessioner i andlig vägledning, medial coaching och coaching. Det finns möjlighet att få en intuitiv healing massage eller healing (spirituell eller karuna reiki). Du kan boka en individuell yogasession med Helena, med särskilt utvalda övningar just för din kropp och dina behov.

Möjligheterna och idéerna är många. Mer information kommer framöver.

Om oss

Helena Omfors

Under elva år hade Helena kursgården Bönnarpsgård i södra Sverige. Där erbjöd hon kurser i yoga, healing (reiki holy fire III på alla nivåer upp till karuna reiki master), medial utveckling och coaching. Hon tog även emot för individuella sessioner i andlig vägledning, healing och intuitiv healing massage. Till de övernattande gästerna och kursdeltagarna, bjöds det på vegansk, god och näringsrik hemlagad mat av olika kockar, bland annat dottern Linnea Alma – som vi hoppas ska hjälpa till även på Casa Ascensión.

I eget förlag har Helena gett ut sju böcker inom andlighet, personlig utveckling och healing. Hon har coachat blivande författare parallellt med sitt eget skrivande. Sedan några år tillbaka utbildar Helena andliga vägledare, mediala coacher och har kanaliserade live events där hon förmedlar budskap, healing, ljus och kärlek från högfrekventa guider. Helena håller även i “Lightworker’s Community” där hon ger stöd, inspiration, energi och ljuspåfyllnad till andra Lightworkers samt “Starsisters” – ett nätverk av unga spirituella kvinnor. Helena är en ren kanal för den högre dimensionens guider och det högsta ljuset – vilket hon använder i både utbildningar, individuella sessioner och gruppsessioner. Hon är även en erfaren healer – hon förmedlar healing med sin närvaro, sin energi, ord och händer. Som den oxe hon är, älskar hon naturen och att skapa skönhet runt omkring sig. Med månen i skytten har hon även en äventyrlig ådra.

Calle Bjerkert

Sedan Calle var arton har han gått regelbundet i healing och andlig vägledning. Det fick honom intresserad av att utbilda sig till karuna reiki master enligt holy fire III, holistisk livscoach, medial coach och andlig vägledare. Han är en kraftfull healer som även förmedlar klockrena, vägledande budskap till sina klienter. Han har alltid haft ett stort intresse för matlagning och lagar fantastiska måltider både till familjen och vid våra retreats och kurser. Som den skytt han är, älskar han äventyr och gärna höga hastigheter.

Calle har en lång karriär som elitidrottare inom Enduro, älskar fysisk träning i naturen och är en fin ledare på såväl vandringar i bergen som vid sina träningsläger både med och utan motorcykel. Calle har en entusiasmerande och optimistisk personlighet och ger mycket ljus och glädje till sina kunder och elever. Om du vill veta mer om Enduroträningen kan du besöka www.bjerca.com

Hjärtligt välkommen hem till dig hos oss!

Om du redan nu känner att du vill komma till oss på skrivar retreat med Helena under våren, någon kurs i healing (Andlig healing eller Reiki Holy Fire III upp till Karuna Reiki Master) medial utveckling eller boka in individuell session i healing och andlig vägledning på plats under våren 2024 – fyll gärna i formuläret nedan, så meddelar vi dig när vi är på plats och är redo för att ta emot.

Vi har redan fått förfrågningar från andra utövare och lärare, men vill först själva komma på plats och skapa vår verksamhet. Vi har ju så mycket att erbjuda själva. Våra nära vänner som är på besök kanske också vill erbjuda sina gåvor när de är hos oss.

%d bloggers like this: