Om Helena Omfors

Grundare av Lightworker Academy – Andlig lärare – Utbildare – Andlig vägledare – Författare – Healer – Yogalärare

“Gå kärlekens väg. Gå alltid kärlekens väg. Det är kärlekens väg som tar dig till ljuset.”

Ur boken Samtal med andevärlden

Hej, jag heter Helena Omfors och är den som grundat Lightworker Academy och VITA förlag.

Jag är andlig lärare, vägledare, utbildare, författare, yogalärare och healer (andlig och Karuna Reiki Master Holy Fire III®) – och undervisar i det som gynnar den personliga, själsliga och andliga utvecklingen samt bidrar till djup läkning. (Videopresentation finns längre ner på sidan).

Några av mina uppgifter i det här livet har varit och är att hjälpa andra att hitta sin själsliga väg, hitta hem till sig själva, till sitt eget hjärta och läka sig själva. Mitt uppdrag handlar också om att vara med och bidra till skapandet av “Den nya världen” tillsammans med andra ljusarbetare – en värld i kärlek, gemenskap och frihet att vara sig själv i sin sanna, själsliga natur. För att vi ska kunna skapa den, behöver vi först läka oss själva, bli den vi är i vår sanna, själsliga natur, hitta kärleken till oss själva, i våra nära relationer och till livet på jorden. En tuff resa bitvis, men det är från vårt inre som vi skapar det yttre.

Jag arbetar i nära samarbete med den andliga dimensionen, men tar även hjälp av mina egna livserfarenheter, min intuition och mina psykiska förmågor.

Det känns som om jag har levt många liv i det här livet. Som ung var jag danslärare, aerobicinstruktör och gick konstskolor. Efter det var jag kostym karriärist i Stockholm och jobbade som Headhunter/Rekryterare. I Santiago de Chile var jag diplomathustru, säljare, konstnär och dedikerad småbarns mamma. I Ottawa, Kanada var jag konstnär och hemma mamma – fick ett andligt uppvaknande, blev yogi, gick till andliga lärare och fick ett kundalini awakening. Min själsliga resa tog fart.

När jag flyttade hem till Sverige 2006 som ensamstående tvåbarnsmamma, var jag heltids arbetande, regionansvarig rekryterare – parallellt med att jag byggde upp en kursverksamhet inom det sprirituella.

2008 flyttade jag in i en gammal gård med mina barn och startade Bönnarpsgård kursgård & helhetscenter, gifte om mig och levde familjeliv och för min andliga uppgift. Jag undervisade i yoga, skapade Chakraresan©, Chakraresan© ledarutbildning, coachade, tog fram en egen coachutbildning i holistisk livscoaching, utbildade i Reiki enligt Holy Fire III®, vägledde, healade och hade kurs i medial utveckling. Under några år hade jag även kurser i Spanien, i coaching, Chakraresan© och självutvecklingskurser.

2019 mötte jag min “twinflame” och lämnade gården för att flytta till Eksjö i Småland – precis innan pandemin satte igång. Vi levde några år i stor bonusfamilj där vi var mycket i rörelse och i naturen. Jag skrev böcker och skapade online utbildningar. Transmediumskapet kom in i mitt liv och jag började kanalisera både budskap och healing med hjälp av den högre dimensionens guider.

Från 2020 hade jag lokal i centrala Eksjö där jag hade kurser inom den andliga läran med healing och vägledning, men arbetade mycket online med kurser och på telefon med andlig vägledning & andlig healing. Jag utbildade holistiska livscoacher, andliga vägledare, hade program för Själsliga entreprenörer och erbjöd andliga retreats vid havet på Lotsvillans vandrarhem i Ljunghusen.

Tillsammans med Lillemor Groth har jag haft podden “På yttersta grenen med Helena & Lillemor” och med min sambo “Morgonkaffet med Calle och Helena”. Nu har jag ny podd “Själar på jorden” med min sambo Calle Bjerkert och min dotter Linnea Schönning.

Under dessa år har jag skrivit och gett ut böckerna Själens längtan, Hitta din väg och ditt sanna jag, Coachande föräldraskap, Själslig kärlek och Reiki vägledning och healing. Senast gav jag ut Samtal med andevärlden och Chakraboken med affirmationskort.

Under våren 2022 blev jag vägledd att flytta till Spanien. Det är många år jag längtat efter att få bo och leva i Spanien. Nu var det dags. Guiderna tryckte på ordentligt. Det är jag väldigt tacksam för. Jag har fått ett helt underbart liv här vid havet, bergen och under solen. Det jag främst arbetar med nu är utbildningar inom holistisk livscoaching, andlig vägledning, skapar nya webbkurser och har Live Events med Lillemor Groth. Framöver blir det fler online events/kurser/föreläsningar samt retreats i den här underbara miljön.

Jag är utbildad beteendevetare, coach, yogalärare, karuna reiki master Holy Fire III®, massör och har gått flertalet kurser inom spiritualistiskt mediumskap – bland annat på The Arthur Findlay College i England. Jag är även tränad i transmediumskap av Camilla Elfving.

Jag är spiritualistiskt medium och spiritualistisk healer med psykiska förmågor (men kallar mig för och verkar främst som andlig vägledare & healer). Jag kan läsa av människor, själar, chakran, situationer och relationer – i både nutid och dåtid – samt förbinda mig med andevärlden för att förmedla deras budskap. Jag kan i lätt trance låta andevärlden ta plats och använda mig som en kanal för att förmedla andlig visdom och kunskap (transmedium). Ofta när jag undervisar och vägleder hamnar jag i inspirerat tal – då andevärlden förmedlar sig genom mig. Kanalisering i både skrift och tal är också något jag tränat på och använder.

Välkommen att ta kontakt med mig via formuläret här nedan.

Här är också en personlig presentation i videoformat.

Med ljus och kärlek, Helena Omfors

%d bloggers like this: