Att följa sin själs längtan

Det finns många sätt att leva livet på. Vi kan vara duktiga, göra karriär, bli framgångsrika, göra det vi tycker är meningsfullt och intressant, se till att andra har det bra eller leva på det sätt som vi tror förväntas av oss. Mitt sätt att leva har blivit att lyssna på och följa min själs längtan. Jag har förstått att när jag har en djup längtan efter något eller någon, då är det min själs längtan. Det har inte alltid varit lätt, men för mig helt rätt.

Förr hade jag svårt för att acceptera min själ. När den började visa mig vägen, blev jag så annorlunda – både från hur jag varit tidigare och från hur andra var. Jag gjorde livsval som andra kritiserade och ifrågasatte. Val som de själva inte vågade göra eller inte ville göra. Några inspirerades.

När min själ började vara med och skapa mitt liv – blev mitt liv också annorlunda, från hur andras liv såg ut och hur mitt eget tidigare hade varit. Jag tyckte ibland att jag levde på ett konstigt sätt och kunde önska att jag ville leva mer som andra. Men det gick bara inte. Det var inte jag.

Med tiden har jag förstått att min själ vill mig väl. Den vill att jag ska vara lycklig och den vet vad och vem som gör mig lycklig. Den är helt fantastisk.

Min själ älskar Spanien. Det gör jag med. Den älskar Calle och det gör jag med. Den älskar att vara med mina barn och det gör jag med. Den älskar den andliga visdomen, kreativiteten, skrivandet, vackra miljöer, äventyr, blommor, hav, bad och sol. Det gör jag med. Den har hela tiden vetat vad som gör mig lycklig, men föreställningar om hur jag ska vara och leva, har ibland hindrat mig. Nu bryr jag mig inte längre om vad andra tycker och tänker om vem jag är eller hur jag lever mitt liv. För min själ är min allra bästa vän och min mest kärleksfulla ledsagare i livet. Den inspirerar mig och den gör mig lycklig. Och när jag är lycklig och lever i kärlek, så har jag så mycket mer energi, glädje och kärlek att ge till andra.

Av kärlek till min själ, Helena

%d bloggers like this: