Den nya världen börjar i ditt eget hjärta

För några år sen hörde jag ofta vid kanaliseringar att världen kommer att delas upp – i den gamla världen och den nya världen. Jag hörde att vi behövde göra ett val – om vi ville gå vidare till den nya världen eller stanna kvar i den gamla. Jag såg att den gamla världen blev väldigt mörk, liksom människorna som stannade kvar i den.

Jag hörde att den nya världen skulle bli en vacker värld – en kärleksfull, ljus och harmonisk värld – där människor lever i gemenskap och i samklang med naturen, djuren och varandra.

Jag hörde att vi skulle behöva lyssna på vår intuition för att navigera i världen. Det visades en bild: vi gick med ögonbindel där vi fick känna oss fram med händerna- vi kunde inte längre se vägen.

För att skapa den nya världen, kunde vi inte skapa den såsom vi skapat den gamla världen – vi behövde hitta nya sätt. För att hitta de nya sätten, behövde vi lyssna inåt, på vår själ och vårt hjärta.

Men jag hörde också att den nya världen inte börjar utanför oss – utan inom oss – i vårt hjärta. När vi hittat den inom oss, skulle vi börja skapa den utanför oss. Om fler hittade den inom sig och började skapa den runt omkring sig, hade vi en möjlighet att få den nya, vackra och kärleksfulla världen att växa sig allt större. Jag hörde att vi behövde söka oss inåt – till vårt eget hjärta. För det är i hjärtat kärleken bor. Det är i hjärtat sanningen bor. Det är i hjärtat svaren finns. Det är i hjärtat vi skapar den nya världen. Gång på gång har jag hört och hör än idag: “Gå hem till ditt eget hjärta”.

Vi är där nu. Vi ser hur världen delas upp. Vi ser hur mörkret växer sig starkare på vissa ställen. Hur mörkret växer sig större inom vissa människor. Men vi kan också se att ljuset växer sig allt starkare. Vi är alltfler som söker oss till ljuset, arbetar för ljuset och sprider ljuset.

Vad är då ljuset? Jo, ljuset är kärleken och sanningen. Den kärleken och den sanningen som bor i våra egna hjärtan. När vi är sanna mot oss själva, när vi lever i sanning – då lever vi i ljuset. När vi hittar kärleken inom oss, hittar kärleken till oss själva, till våra medmänniskor och till livet – då lever vi i ljuset.

Så låt oss fortsätta att söka oss in i våra egna hjärtan. Låt oss hitta vår egen sanning. Låt oss hitta kärleken inom oss. Den finns där alltid. Vi behöver bara ta några djupa andetag, gå in i vårt eget hjärta, vara där, känna kärleken där och leva såsom kärleken önskar. Det kan innebära att vi behöver göra vissa förändringar, men… Be the change you want to see in this world.

What would love do now?

Tack för att du läste, kärlek till dig

Vill du läsa fler blogginlägg? Varmt välkommen att följa. Vill du att andra ska läsa? Välkommen att dela.

Lämna ett svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d