Vad är Reiki

Reiki är en uråldrig japansk behandlingsmetod för djup avslappning, stressreducering och lindring. Reiki bidrar till kroppens egen naturliga förmåga att läkas. I Sverige är Reiki godkänt som förebyggande och rehabiliterande friskvård av Skatteverket. Reiki används runt om i världen inom och som ett komplement till traditionell sjukvård.

Ordet Reiki är två sammansatta japanska ord. Rei betyder universell eller andlig visdom. Ki betyder livsenergi. Reiki bygger på övertygelsen att Ki har en viktig betydelse vad gäller fysisk och psykisk hälsa. Fysiska och psykiska problem utvecklas när livsenergin/Ki är blockerad och inte kan flöda fritt.
Syftet med Reiki är att frigöra dessa blockeringar så att livsenergin kan flöda fritt, vilket hjälper kroppen att på naturlig väg läka sig själv. När Ki är hög och flödar fritt i kroppen stärker det immunförsvaret. När Ki är låg är risken större för att drabbas av sjukdom.

Reiki är också namnet på själva metoden – japansk energimedicin som bidrar till djup avslappning, stressreducering, lindring, self-empowerment och självläkning.

Reiki för mig är mycket mer än en energi som frigör blockeringar, lindrar smärta, ger avslappning och stressreducering. Reiki är mer än en metod för att bidra till kroppens egen läkning. Min erfarenhet är att Reiki också ger vägledning i livet, att Reiki visar oss vägen hem till vår sanna och andliga natur. Reikikurserna utvecklar vår intuition och för vissa även de mediala förmågorna. Sen jag började med Reiki har jag fått en mycket tydligare intuition och jag har även blivit så pass medial att jag sen några år arbetar med medial vägledning. Flera av mina elever har upplevt detsamma. Det intuitiva och mediala kan vi använda i vårt Reikiutövande när vi ger behandlingar. Det skapar medvetenhet hos våra klienter och ger vägledning i vem de är och vilka möjliga vägar de har i sina liv.

Att vara Reikiutövare innebär att vi är en del av en stor, kärleksfull och omhändertagande gemenskap. Vi ger och tar emot Reiki av varandra, både vid våra Reikiträffar och på distans. Det är dock ingen sekt som vissa tror. Allt bygger på frivillighet.

Att vara Reikiutövare kan vara är en livsstil om vi väljer det. Vi kan ge oss själva healing regelbundet för att vi ska må bra i kropp, själ och sinne. Vi kan ge Reiki till andra för att fler ska få må bra. Att vara Reiki Master och att hålla kurser i Reiki innebär att kontinuerligt arbeta med sin egen läkning och sin personliga och andliga utveckling – att träna på att vara ett gott föredöme gällande ödmjukhet, respekt, empati, acceptans, förlåtelse och kärlek i relation till sig själv och andra.

Reiki går att kombinera med det mesta i våra liv. Det går att kombinera med yoga, meditation, massage, coaching, självutveckling, andra alternativa terapi- och behandlingsformer, familjelivet, företagandet … Ja, möjligheterna är obegränsade. Reiki tar fram våra latenta möjligheter,

Helena Omfors, Karuna ® Reiki Master Usui & Holy Fire III, VD och grundare av Lightworker Academy

Vill du boka tid för Reiki? Se under fliken Reikiutövare.

Är du intresserad av att utbilda dig i Reiki? Se under fliken Reikikurser eller hör av dig via formuläret nedan.

Vill du ha personlig healing/vägledning på telefon? Boka tid här

Vill du läsa mer om Reiki? Du kan beställa boken ”Reiki vägledning och healing”. Klicka här Adlibris

%d bloggare gillar detta: