Podd med Helena

OM MIG

Jag heter Helena Omfors. Sen 2005 har jag gått min egen andliga väg. Inledningsvis var det omtumlande och läskigt – men efter att ha utmanats av mig själv och av livet har jag funnit en allt starkare känsla av tillit.

Sen 10 år tillbaka driver jag kursgården Bönnarpsgård strax utanför Malmö. Här har jag undervisat i yoga, meditation, Reiki, massage, medialitet och coaching. Några gånger per år håller jag kurser i Spanien. Jag arbetar dagligen med att vägleda medialt och att coacha, utöver det skriver jag och publicerar egna böcker.

Här på min Podd sida kan du lyssna på samtal kring livet, människor, relationer, personlig utveckling och andlighet. Varmt välkommen!

 

CHAKRAMEDITATION

I detta avsnitt bjuder jag på en meditation genom chakrasystemet med stärkande suggestioner. Du kan lägga dig ner eller sätta dig. Ha gärna lurar i öronen. Efteråt kan du ligga kvar och vila, sova eller ta några djupa andetag och komma tillbaka.

HSP, MEDBEROENDE, EMPATI OCH KLÄRSENTIENS

I detta poddavsnitt vänder och vrider jag på de olika begreppen HSP, medberoende, empati och klärsentiens. Jag tänker att de är väldigt närliggande och att det är förmågor som vi kan använda, om vi lär oss att hantera dem.

MORGONTANKAR I NATUREN

Idag lyste solen och morgondimman låg vackert över naturen. Jag tog på mig och gick ut för att uppleva och njuta. Dagens poddavsnitt skapade jag bland fasaner, hägrar, rådjur och hästar. Jag delar tankar kring att ta eget ansvar för att skapa sitt liv och att tro på den egna förmågan att hantera livets utmaningar på vägen.

OM ANDLIGHET

Andlighet är för många något flummigt och skrämmande, något som bara är för några få. I detta poddavsnitt pratar jag om vad andlighet är för mig och om hur det är att gå sin egen andliga väg.

(Vill du läsa mer om min andliga resa kan du köpa boken ”Själens längtan” på Adlibris. Vill du ha hjälp med att hitta ditt sanna jag och din livsväg, finns boken ”Hitta din väg och ditt sanna jag”.)

OM REIKI

Reiki är en stor del av både mitt privata och professionella liv. Jag har levt och arbetat med Reiki sen 2007 och undervisar i Reiki regelbundet.

Jag är utbildad Karuna Reiki Master enligt Holy Fire II, den högsta nivån inom Reiki enligt Usui & Holy Fire II. I poddavsnittet nedan berättar jag om Reiki.

(Vill du veta mer finns min bok ”Reiki vägledning och healing” att köpa på Adlibris. Du är också välkommen att läsa mer under fliken Reikikurser eller kontakta mig via helena@lightworkeracademy.org)

Vill du kommentera mina poddavsnitt eller fråga om något? Välkommen att skriva i kontaktformuläret nedan.