Hur jag använder mig av Reiki

Hur jag använder mig av Reiki

Sen 2007 är jag utbildad i och använder mig av Reiki. Reiki har blivit en stor del av såväl mitt privatliv som av mitt arbetsliv. I ärlighetens namn vet jag inte hur mitt liv hade sett ut utan Reiki. Jag använder mig alltid av Reiki när jag har ont någonstans. Har jag mensvärk lägger jag händerna över äggstockarna och ger mig själv Reiki. Det tar cirka tio minuter, sen avtar värken. Om jag får ont i huvudet lägger jag händerna på huvudet och ger mig Reiki. Det lindrar och oftast försvinner huvudvärken helt. Har jag ont i magen, har gaser eller magknip, då lägger jag händerna på magen eller gör några yogaövningar som får igång tarmarna. Reiki fungerar som mitt smärtstillande medel, jag behöver inga värktabletter. Under de senaste 12 åren har jag bara tagit smärtstillande två gånger.

Mina barn får Reiki om de vill när de har ont. Inte heller de använder smärtstillande. Jag ger även mina föräldrar och min man Reiki vid behov. Det känns fint att kunna hjälpa på ett naturligt sätt.

I min verksamhet använder jag Reiki så gott som dagligen. Jag tar emot klienter för Reikibehandlingar, men använder även Reiki i kombination med massage. Reikin får mina klienter att slappna av och hitta inre lugn. Har de värk, spänningar eller andra smärtor, lindras besvären. Ibland försvinner de helt. När jag ger Reiki går jag in i ett meditativt tillstånd. Det gör att jag kan få vägledning om var jag ska lägga mina händer. När jag ger Reiki får jag ofta information om orsaken till problemen. Det kan komma i form av ord, hela meningar eller bilder. Då frågar jag klienten om den vill ta del av informationen. Det vill de flesta. Det kan handla om relationen till deras mamma, pappa, partner, barn eller någon annan som de har eller haft en relation till. Det kan även handla om deras livsstil såsom kost, tankesätt, beteende, arbete eller liknande. Ibland kommer det upp gamla minnen, trauman, sjukdomar eller relationer. När jag delar med mig av den information jag får, blir de ofta känslomässigt berörda, visar på igenkänning och får insikter. Då har vi en möjlighet att frigöra orsaken till problemet och de kan med sin nya medvetenhet göra förändringar i sitt liv. Dessa förmågor har utvecklats i mitt arbete med Reiki och blir alltmer lättillgängliga och tydliga. Med hjälp av Reiki har mina mediala förmågor utvecklats avsevärt. För att utveckla dem ytterligare har jag även gått kurser i medial utveckling. Jag ser det som ett fantastiskt hjälpmedel vid läkningen av mina klienter.

Min kropp berättar också mycket om mina klienters fysiska blockeringar, smärtor och obalanser. Jag kan genom min egen kropp känna vad de känner. Det kan vara så att jag plötsligt känner stor sorg när jag håller händerna på klientens kropp. Jag kan också bli svag i benen, bli yr, få huvudvärk eller smärtor på andra ställen i min kropp. När jag berättar vad jag upplever kan de oftast bekräfta att de känner igen symptomen. I början var det väldigt påfrestande på min fysiska och emotionella kropp. Men när jag förstod att jag faktiskt fungerade som en spegel av deras symptom och kunde förmedla till dem vad jag upplevde, då avtog symptomen. De blev efterhand också mindre påtagliga när jag blev allt bättre på att lyssna.

Jag anser att massage och Reiki är en väldigt bra kombination. Om en klient har stora muskelspänningar kan jag först massera och sen ge reiki och intuitiva/mediala budskap. Det är som om massagen öppnar upp och gör att klienten blir mer mottaglig för Reikin. Budskapen skapar medvetenhet om varför problemen uppstått. Det gör det lättare att faktiskt göra en förändring i tankesätt, livsstil, förhållningssätt eller i det faktiska livet. På så vis kan de genom personlig utveckling hindra att samma typ av smärta eller problem återkommer.

Eftersom jag även är utbildad och arbetar som coach, kan jag inleda Reikisessionen med ett samtal för att se vad klienten är i behov av. Ibland hör jag intuitivt/medialt vad klientens problem är, även innan jag börjar behandla. Ska jag vara helt ärlig kan jag till och med få information om dem redan innan jag träffat dem, bara jag är stilla och lyssnar en stund. Jag är rätt övertygad om att mitt arbete med Reiki har utvecklat denna förmåga.

Även när jag har grupper i yoga kan jag använda mig av Reiki. Jag kan rena rummet från negativa energier och ladda rummet med Reiki för att skapa en trivsam atmosfär. Ofta får jag höra att det är så lugnt och skönt på Bönnarpsgård. De flesta blir lugna och avslappnade bara de kommer in genom dörren. Om någon av yogaeleverna har ont någonstans, kan jag under passet skicka Reiki till dem eller ge Reiki med mina händer. Under vilan kan jag vägleda dem i en Reikiupplevelse såsom Holy Fire helande, Holy Fire kärlek, Holy Fire kärleksocean eller en himmels bankettsal som jag lärt mig på Reiki Master kursen enligt Usui & Holy Fire II. Det är häftigt att kunna jobba med Reiki inte bara individuellt utan även i grupp. Då kan flera få healing på samma gång.

När jag har andra utbildningar i coaching eller självutveckling och någon får plötslig huvudvärk, kan jag ge Reiki. Reiki finns alltid med mig och är så lätt att använda var jag än är.

Sen jag gick Avancerad Reiki kurs har jag använt mig en hel del av kristaller. Då skriver jag en lapp med de personer, situationer, relationer eller platser som jag vill skicka Reiki till. Sen laddar jag en kristall, eller ett helt kristallgitter, och lägger ovanpå pappret. Då kan kristallen fortsätta att skicka Reiki, mycket längre än vad jag har tid till. Någon gång har jag gått ut på Facebook med erbjudande om distanshealing. Människor har då skrivit upp sina namn. Det brukar vara väldigt många som visar sitt intresse. Sen skriver jag allas namn på ett papper och gör likadant som ovan. Senast jag gjorde det var det flera som skrev att de känt ett lugn, någon hade blivit av med halsont och någon hade känt en underbar värme i hjärtchakrat. Det tar mig bara cirka 30 minuter och det ger så mycket till så många.

Om jag är ute bland folk och någon råkar utför en olycka eller skada, kan jag erbjuda Reiki. Då brukar jag förklara det som att det är japansk energimedicin för smärtlindring. En gång var jag på stranden när en Kite surfare rycktes med av en stark vind och for rakt in i en badhytt. Han låg intryckt under en bänk, hade brutit ena armen och fick frossa av chocken. Då sa jag att jag arbetar med Reikihealing och om han ville kunde jag ge honom healing. Han tog tacksam emot i väntan på ambulansen. Det kändes bra för mig att kunna stilla hans oro och lindra hans smärta.

Jag använder också Reiki i min marknadsföring i företaget. När jag skriver en inbjudan till en kurs, lägger jag in positiva intentioner med hjälp av distansreikisymbolen. Om jag ska resa med familjen skickar jag Reiki till resan i förväg. En gång skyddade jag min resväska med Reiki så väl att väskan aldrig kom iväg från flygplatsen, vilket blev lite tokigt. Men jag fick å andra sidan ekonomisk ersättning från både banken och försäkringsbolaget när mitt bagage inte kom fram. En annan gång var jag med när min son spelade fotbollsmatch. Då skyddade jag deras mål med Reiki. Vad jag missade var att de efter halvlek bytte mål… det blev inte många mål den matchen. En av spelarna blev rejält skadad. Jag kunde inte bara stå och se på, så jag gick fram och erbjöd Reiki. Föräldrarna och killen sa ja. Det tog inte lång tid innan han blev lugnare. Men jag vet inte om det var för att Reiki hjälpte eller om han tyckte det var konstigt att jag hade händerna på hans kropp.

Jag brukar skydda huset med Reiki när vi reser bort. Om jag är osäker på om jag parkerat lagligt, skyddar jag bilen med Reiki. Jag skyddar även mina barn med Reiki när de ska iväg på egen hand. Det ger mig en lugnare känsla och stillar min oro, vilket är mycket värt.

När jag ger andlig/medial vägledning och någon har en blockering, smärta eller obalans, kan jag använda mig av Reiki, både vid personliga möten och per telefon. Även på distans kan Reiki bidra till helande samt ge mig vägledning.

Reiki hjälper mig i att hitta inre lugn och tillit i livet. Jag får kontinuerligt vägledning i mitt liv. För mig är Reiki guld värt att ha med mig genom livet.