Författare

Helena Omfors, Andlig lärare, författare och healer

Helena Omfors har skrivit och publicerat 7 böcker inom området för personlig utveckling och andlighet. Samtliga böcker är utgivna av VITA Förlag.

Helena har en fil.kand i psykologi från Lunds universitet, där hon även studerade praktisk filosofi, ekonomi och juridik. Under ett par år arbetade hon inom rekryteringsbranschen, innan hon flyttade till Santiago de Chile för att leva diplomatliv.

Under sina tre år i Chile utövade hon konst, pluggade spanska, var diplomathustru, blev mamma och skrev om sina upplevelser. 2002 flyttade hon vidare till Ottawa, Kanada. Där fortsatte Helena med sitt konstnärliga utövande, skrivande, blev tvåbarnsmamma och sökte sig till en andlig lärare. Ett andligt uppvaknande stod för dörren. Helena fick hjälp med att öppna sina chakran och kom i kontakt med sin själ – vilket ledde till förändring, utveckling och svåra livsval. Den andliga resan tog fart. Hon utbildade sig inom Reiki, yoga, coaching och fick en vision om ett helhetscentra. Livet tog henne vidare till Sverige, egen kursgård och snart därefter en ny man. Han var medial och arbetade med hypnosterapi. Helena genomgick djup läkning och personlig utveckling.

Den andliga resan och det själsliga förverkligandet finns skildrat i den självbiografiska boken Själens längtan. I den beskriver hon resan från ”cv-karriär” till själsligt liv, från kontroll till tillit, genom rädsla till kärlek och från intellekt till känsla. En omtumlande resa som många känt igen sig i.

Parallellt med ”Själens längtan” skrev Helena en inspirations-/handbok Hitta din väg och ditt sanna jag. I den får läsaren ta del av praktiska verktyg, övningar, insiktsbefrämjande frågeställningar – för att komma mer i kontakt med sitt sanna jag – och på så vis skapa ett liv som känns mer rätt i själ och hjärta. Boken finns numera endast som e-bok.

När Helena gått igenom djupgående utveckling själv, coachat andra – både ungdomar och vuxna, samt utvecklat ett coachande föräldraskap i relation till de egna barnen – började hon föreläsa, hålla kurser och utbildningar inom coaching, coachande ledarskap och coachande föräldraskap. Detta blev till boken Coachande föräldraskap där hon och andra coachande föräldrar delar sin kunskap och sina erfarenheter inom området. En bok där läsaren får kunskap och verktyg för att kunna se sina barn med nyfikna ögon – vem är de i sin själ? Vad känner de? Vad går de igenom? Hur kan jag vägleda mitt barn i livet, bidra till en god självkänsla, egenvärde och självförtroende? Hur kan jag skapa en god relation och dialog till mina barn.

Reikin tog allt större plats i Helenas liv och verksamhet. Det började med användande av Reiki på sig själv och barnen, men det blev sedan fler behandlingar och kurser vid den egna kursgården Bönnarpsgård i Skåne. Hon samlade på sig mycket kunskap och erfarenhet inom Reiki – utövandet och effekterna – vilket blev till boken Reiki vägledning & healing. En inspirerande handbok för de som är nyfikna på eller själva arbetar med Reiki. Helena berättar om hur man kan kombinera Reiki med yoga, massage, coaching och vägledning. Hur intuitionen och medialitet kan utvecklas med Reiki och elever delar sina erfarenheter.

Efter all genomgången healing som det innebär att utbilda och utöva Reiki, förändrades upplevelsen av det andra äktenskapet. Den var inte längre närande och utvecklande. Energierna och livsvägarna var inte längre kompatibla. En längtan efter ren, ljus, villkorslös kärlek i samförstånd började ta form. Hon började skriva på en roman och sökte inspiration i Sitges, Spanien – dit hon ofta reste för att hålla kurser och retreats. En man dök upp i hennes liv. Hon fick höra att de var tvillingsjälar. Mötet satte igång starka processer i hennes kropp och energier. Dragningskraften och den själsliga kärleken dem emellan var oemotståndlig. Boken Själslig kärlek tog form och baserades på dagboksanteckningar. En sann berättelse om hur två själar kan mötas, ta sig igenom omgivningens kritik och skuldbeläggande och ändå stå kvar i det gemensamma ljuset.

Efter alla år av egen utveckling, arbete som coach, reiki healer och yogalärare med fokus på chakrasystemet, kom de mediala förmågorna igång alltmer. Det kom bilder och budskap i mötet med kunder. Det blev ett flertal kurser inom mediumskap och Helena började arbeta som Medium och senare Andlig vägledare. Efter några års arbete inom mediumskap, andlig vägledning och healing – pockade transmediumskapet på. Hon sökte sig till en mentor som hjälpte henne att bli en kanal för andlig visdom. Resan i transmediumskapet, de kanaliserade talen och texterna – blev till boken Samtal med andevärlden. Jesus, ljusfolket och andra guider ville göra sig hörda och förmedla sin visdom genom Helena. Allt är nerskrivet helt ocensurerat. Budskapen hjälper oss på vägen från Fiskarnas tidsålder till Vattumannens tidsålder.

Efter många års arbete, kurser och utbildningar i chakrasystemet/chakrayoga och tillika Chakraresan, samlade Helena också sina kunskaper och erfarenheter inom detta i en bok. Det blev en bok med både kunskap om och övningar, frågor samt affirmationer kring respektive chakran. Boken fick namnet Chakraboken och gavs ut 2021 tillsammans med 40 affirmationskort illustrerade av dottern Linnea Schönning.

Böckerna finns att beställa här på hemsidan i webbshopen, Adlibris och Bokus. Vissa av böckerna finns även på biblioteken runt om i landet. Fler böcker är på gång och kommer troligtvis bli dels kanaliserade böcker men också inom området personlig utveckling, läkning och andlighet.

%d bloggare gillar detta: