Chakraresan 26/10-1/11, Sitges, Spanien

Följ med på en 7-dagars resa genom dina chakran i underbara Sitges, Spanien.  Jag undervisar i chakrasystemet, yoga, meditation och ni får övningar att göra på er lediga tid. Det ingår även healing i grupp enligt Reiki Holy Fire II. Kursen ger djupgående personlig utveckling och helande. Vi ses 3,5 timme per dag. Utöver det finns det tid för strandpromenader, utflykter, vila och reflektion.

Hela människan och hela livet finns representerat i våra chakran. Varje chakra är kopplat till kroppsorgan, körtlar och nervsystem. De är också kopplade till vår medvetenhet och andliga utveckling. När våra chakran är i balans är kroppen, sinnet och livet i balans.
På kursen får du djupgående kunskap om chakrasystemet. Du lär dig yogapass och meditationer för respektive chakra samt får övningar och verktyg som skapar medvetenhet, öppnar upp, utvecklar och balanserar. 
Efter kursen kan du fortsätta att arbeta med dina chakran med hjälp av kursmaterial och filmer.

När du går chakraresan får du en djupare förståelse för din egen kropp, ditt sinne, dina beteendemönster, din relation till dig själv och till andra. Du får utveckla och öppna upp dina chakran samt väcka din livsenergi (prana). Syftet med chakraresan är att ge ökad självkännedom, läka den fysiska och emotionella kroppen samt öppna upp din andliga medvetenhet om vem du är och vad som händer i ditt liv. Du blir en medskapare av dig själv och ditt eget liv.

Chakraresan kan ge följande:

 • Kroppskännedom
 • En starkare och smidigare kropp
 • Självkännedom
 • Medvetenhet om känslor, tankar och beteendemönster
 • Ett mer neutralt sinne och acceptans av det som är
 • Närmare kontakt med själen, det sanna jaget, det högsta jaget, anden och den ursprungliga källan av kreativitet, kärlek och visdom.
 • Bättre självkänsla, självförtroende och egenvärde
 • Mer njutning i livet
 • Större sexlust
 • Mer kraft och livsenergi
 • Andlig vägledning
 • Mer utvecklad intuition och klarseende
 • Större tillit
 • Mer självkärlek och kärlek till andra

Pris för kursen är 4500 kr inkl. kursmaterial. Boende, mat och flyg ingår ej i priset. Vi bor på Villa Sunlight med utsikt över havet och den mysiga staden Sitges. Det går att bo i delat dubbelrum eller i enkelrum. Sitges ligger 30 min från Barcelona flygplats. Det är en charmerande stad med sina långa sandstränder, pitoreska centrum med butiker och restauranger och öppenhjärtliga atmosfär. Villa Sunlight ligger högt upp men med gångavstånd ner till stad och strand. Det är fantastiskt med havsutsikten och takterrassen där vi gör yoga. Gunilla och Conny som driver verksamheten är mycket servicevänliga och lagar god mat.

Övernattning på Villa Sunlight 26/10 – 1/11 inkl. frukost och lunch/eller middag:

Enkelrum 560 euro Dubbelrum 470 euro (om någon annan vill dela)

Kurstider: 26/10 kl.15-18.30. Övriga dagar 9-12.30.

Det är möjligt att boka transfer och även att ta flygbuss till Sitges och bli hämtad där för ca 5 euro.

För mer information vänligen kontakta mig via formuläret nedan eller via helena@lightworkeracademy.org

Du kan läsa mer om Chakraresan längre ner på denna sida.

När jag bodde i Kanada kom jag 2005 i kontakt med en andlig lärare tillika kundaliniyogalärare. Jag var förvirrad och stod inför avgörande livsval. Hon sa då att hon ville öppna mina chakran för att ge mig klart seende. Innan dess fick jag inte fatta några beslut. Jag sa ja utan att veta vad det innebar. Under ett sexveckors program fick jag samtala, göra andningsövningar, meditationsövningar och yoga. Parallellt med övningarna skrev jag dagbok utifrån vissa rubriker. Jag fick som uppgift att observera mig själv, mina känslor, rädslor, tankar, mående, relationer, dagdrömmar och nattliga drömmar. Som komplement gick jag även på yogaklasser på olika studios, framförallt på kundaliniyoga med fokus på att öppna mina chakran. Tillsammans med barnen gick vi på familjeyoga, även den med sin grund i kundaliniyogan.

Det blev en omtumlande resa när mina känslor väcktes till liv och jag kom i kontakt med min inre kärna. Tidigare hade jag levt utifrån mitt intellekt, mina rädslor, de präglingar jag hade med mig och falska föreställningar om vem jag var och hur jag önskade leva mitt liv. Nu började jag bli sann mot mig själv och känslorna blev överväldigande. Stundtals var det riktigt smärtsamt att möta sanningen och känslorna, men jag fortsatte min resa. Av en händelse kom jag även i kontakt med en annan andlig lärare. Vid en darshan fick jag uppleva ett kundalini awakening. Det var skrämmande eftersom jag först svimmade och sen fick frossa, skakningar och kom i kontakt med en stor sorg. När jag kommit ur chocken såg jag allt med nya ögon. Jag kunde se klart, känna klart och min perceptionsförmåga hade utvecklats avsevärt. Jag kom närmare min själ och började få visioner om min livsväg.

Efter några månader av aktivt arbete med mina chakran mötte jag återigen min andliga lärare. Efter ett kort samtal sa hon: ”Jag ser att du nu är klart seende Helena, nu kan du fatta ditt beslut.” Jag kände själv att jag såg klart på mig själv och på min livssituation. Mitt beslut var inte längre ett naivt beslut, det var förankrad i mitt hjärta och i min själ. Det gav mig möjlighet att gå min sanna väg – själens väg – snarare än mitt egos väg – den väg som var byggd på rädsla för vad andra skulle tycka och tänka om mig.

Reiki dök upp på min väg. Jag provade reiki och valde att gå en kurs 2007. På kursen lärde jag mig mer om chakrasystemet och hur man gör en chakrabalansering med reiki. Under samma tid utbildade jag mig till Child Play Yoga Teacher hos Gurudass Kaur, en av Yogi Bajans första elever. Jag utbildade mig även till Yinyogaledare hos Ann Arnesson. Chakrasystemet fascinerade mig och jag började utforma yogaklasser utifrån chakrasystemet. Det gav mig en önskan att fördjupa mina kunskaper ytterligare och jag sög i mig allt jag kom över vad gällde böcker, yogaövningar och meditationsövningar.

Jag har nu hållit ett flertal kurser i vad jag kallar Chakraresan. Kursen jag skapat är på nio till tio veckor där vi fokuserar på ett chakra åt gången. En klass inleds med en kort föreläsning om ett av våra chakran. Vi gör sen yoga, mediterar och affirmerar med fokus på samma chakra. Eleverna får med sig ett häfte så att de kan repetera övningarna varje dag under en vecka. Efterföljande gång pratar vi om effekterna, upplevelserna och erfarenheterna – vilket gett mig en ökad förståelse för chakraresans effekter. Eftersom jag gör alla övningar själv när jag undervisar, påverkar passen inte bara mina elever utan även mig. Jag har därför haft möjligheten att uppleva chakraresan ett flertal gånger. Varje gång känner jag att jag blir alltmer sann och förankrad i mitt sanna jag. Min kontakt med andevärlden stärks och jag känner allt större tillit till mig själv, livet och att jag är omhändertagen av något större än jag.

Jag ger även chakraresor individuellt där jag först samtalar med min elev, ställer frågor, gör yoga, mediterar och ger reiki. Det påminner om det jag själv fick uppleva tillsammans med min första andliga lärare i Kanada.

Sen 2017 utbildar jag även ledare i Chakraresan. Även det är en spännande resa.

Parallellt med detta arbete har jag även utbildat mig vidare i reiki och är sen 2015 reiki master enligt Usui Holy Fire ll. Även inom reikin arbetar vi med att öppna upp våra chakran och öka flödet av livsenergi i vår subtila kropp.

Vad jag har förstått är att hela människan och hela livet finns representerat i vårt chakrasystem – vår fysiska kropp med inre organ, körtlar, nerver och sinnen – vårt intellekt med förståelse, tankar och medvetenhet – våra personliga egenskaper och våra känslor – relationen till oss själva och andra – ekonomi, sexliv, karriär, kärleksliv – vårt sätt att kommunicera – våra visioner och vår högre medvetenhet. Allt ryms i chakrasystemet.

När vi samtalar, gör yoga, mediterar, affirmerar och observerar oss själva utifrån djupgående frågeställningar – då öppnar vi upp för möjligheter till personlig utveckling och välbefinnande. Vi lär känna oss själva i kropp, tanke, känsla och själ. Det öppnar upp för möjligheten att bli mer sann mot sig själv och bli sitt högsta jag. Det unika jag som vi är ämnade att vara. Så småningom får vi uppleva att våra känslor, våra tankar, våra handlingar, vår kropp och vår själ lever och verkar i harmoni med varandra. Den inre konflikt som många av oss har upplevt ger vika och en känsla av inre balans och välbefinnande infinner sig.

Att utveckla, öppna upp och balansera våra chakran är en spännande och vacker process som pågår hela livet. Chakraresan ger dig möjligheten att lära känna dina chakran så att du så småningom själv kan styra över energin, reaktionerna och kraften. Kroppen blir ditt tempel av skönhet och rikedom och du blir dess kejsare eller kejsarinna.