Boostande retreat för ljusarbetare

 • Är du ljusarbetare och känner behov av ljus- och energipåfyllnad?
 • Vill du ge Dig själv tid för återhämtning, reflektion, vägledning och nya idéer?
 • Vill du få stöd på Din själsliga väg och i ditt själsliga entreprenörskap?
 • Vill du få vara dig själv med likasinnade i kärleksfull gemenskap och underbar natur?

Varmt välkommen på en vecka för Dig tillsammans med mig och andra ljusarbetare!

Jag har länge utbildat, stöttat och stärkt ljusarbetare i mitt företag Lightworker Academy. Jag vet hur viktigt det är med tid för återhämtning, tid för sig själv, sina egna tankar, känslor och reflektioner. Vi som ger till andra behöver också ge till oss själva. Vi behöver fylla på med ljus och energi för att orka ge till andra.

Under denna vecka kommer du att få tid till just det. Vi kommer att göra övningar där du får kontakt med din inre röst, din själ, dina själsliga gåvor, ditt ljus och din skaparkraft. Jag gör kanaliserade övningar för ljuspåfyllnad, vägledning och själslig näring. Du får möjlighet att ställa frågor, få tips och hjälp både av mig och våra guider. Vi gör yoga, mediterar och blir ompysslade med god mat i underbart vacker och återhämtande miljö. Vi tar hjälp av den storslagna naturens energier med höga berg, sol och hav. För de som vill gå ut på vandring i bergen eller längs med havet, bada och sola finns möjlighet till det.

Jag bjuder in dig till den omgivning som jag själv njuter av dagligen för att du ska få återhämta dig, få inspiration, ny livsenergi, nya insikter, själslig näring, healing och fysisk rörelse (i den mån som är möjlig för dig).

Vi möts på ett djupare plan i en kärleksfull, accepterande och stödjande gemenskap. Vi skapar våra dagar tillsammans – i samklang med den egna inre rösten och andevärldens vägledning. Vi följer väder och vind och anpassar våra aktiviteter därefter.

Du bor på sagolika, nyrenoverade Cortijo de Paco Romo. Det finns 10 dubbelrum med delbara sängar och eget badrum. För de som önskar går det att njuta av bastu, jacuzzi, pool och gym. Paco Romo har en vacker trädgård med möjlighet att sitta en stund för sig själv eller i gemenskap. Vi spenderar vår gemensamma tid mestadels utomhus – för att ta hjälp av naturens energier – rensar och fyller på.

Du bjuds på frukost och lunch i det högt belägna uteköket eller vid poolen. Första kvällen vi alla är samlade 13/4, äter vi en välkomstmiddag tillsammans och kvällen före avresa 17/4 har vi en avslutningsmiddag. Övriga kvällar kan du antingen äta på en av de mysiga restaurangerna i den pittoreska stadskärnan, nere vid Playa Burriana eller laga mat “hemma”. Mataffärer finns inom gångavstånd (ca 10 min). Det finns även några restauranger på bara 300 meters gångavstånd. Frihet att känna efter själv och välja är en gåva.

Den mat som serveras anpassar vi till deltagarnas önskemål. Råvarorna i Spanien är fina och vi använder i största möjliga mån inhemska råvaror, med mycket grönsaker och frukt.

Vi tar hand om dig

Det är framförallt jag, Helena Omfors, som håller i detta retreat för ljusarbetare. Det är jag som leder yogan, meditationen, healingen, kanaliseringen och budskapen från andevärlden i grupp. Jag har många års erfarenhet av att leda grupper både under mina utbildningar, kurser, retreats och yogaklasser. Jag är andlig vägledare, yogalärare, Karuna Reiki Master, Holistisk livscoach och författare av sju böcker inom personlig- och andlig utveckling. Framförallt har jag verkat som ljusarbetare i eget företag sen 2008.

Linnea Schönning är den som ser till att vi får smakrik, vacker och näringsrik mat. Hon har sedan många år ansvarat för maten vid mina kurser och retreats. Linnea är även hon Holistisk livscoach och Andlig vägledare och kan i mån av tid erbjuda vägledning och coaching.

Min sambo och kollega Calle Bjerkert hjälper till vid vandringarna. Calle känner väl till området och är van vid att vandra i bergen och i floden. Han är en trygg och entusiasmerande ledare som också ger tid för tystnad och meditation. Det går även att boka individuell träning, karuna reiki healing, andlig vägledning och medial coaching med Calle för den som önskar det.

Resa

Om du inte bor i Spanien, kan du ta flyget till Malaga flygplats (ca 50 min med bil härifrån). Vi kommer så gott vi kan erbjuda hämtning och lämning vid flygplatsen till en rimlig kostnad. Det är bra om ni är några som kan samåka, så blir det billigare och bättre för miljön. Pris för enkel resa Malaga – Nerja, är 50 euros med Calle som chaufför. Vi har en van där det finns gott om plats för resväskor och 4 passagerare.

Det finns även flygbussar och taxi om du föredrar det. Taxi kostar ca 75 euros enkel resa. Om du föredrar att hyra bil, finns det parkeringsmöjligheter på Cortijo de Paco Romo.

Första dagen den 12/4 blir en ankomstdag med incheckning för att alla ska komma på plats. Du är välkommen att checka in från kl.12. De som kommer tidigt får ledig tid att utforska stället, vila och njuta av omgivningarna. Poolområde, gym och jacuzzi finns tillgängligt. De som kommer senare får tid att landa. Denna dag blir det ingen matservering, men vi tipsar gärna gällande mataffärer och restauranger. Frukt, choklad, te, kaffe och vatten finns tillgängligt.

Den 13/4 börjar vi på morgonen, så då behöver alla vara på plats. Sista kvällen tillsammans den 17/4 har vi en gemensam avslutningsmiddag på Paco Romo.

Den 18/4 är hemresedag med ledig tid för de som reser hem senare. Utcheckning är fram till kl.12 den 18/4. Om du reser hem senare, så löser vi det med ditt bagage.

På så vis kan har du lite större flexibilitet vad gäller bokning av flygbiljett för bättre pris.

Vi kommer att skapa en mail grupp, där ni kan ha kontakt gällande samåkning för de som önskar det.

Boende på Cortijo de Paco Romo

Det är endast vi som kommer att vara på El Cortijo de Paco Romo under denna vecka. Det finns alltså inga andra gäster. Det finns 10 nyrenoverade dubbelrum med delbara sängar. Alla rum är vackert inredda och har eget badrum (se bilder nedan). Det finns även klimatanläggning i samtliga rum. Då antalet rum är begränsade, föredrar vi om du bokar delat dubbelrum, men i mån av plats kan vi erbjuda enkelrum.

Det är även möjligt att bo i Grindhuset. Lämpligt för dig som vill ha med familj eller partner. Hundar är också välkomna. Här finns ett rum med dubbelsäng, kök, badrum och vardagsrum med bäddsoffa. Grindhuset ligger på samma tomt som Paco Romo, men lite avskilt från huvudbyggnaden. Hör av dig gällande pris.

Pris & Bokningsvillkor

Pris för retreat i delat dubbelrum 12 000 kr inkl. alla gruppaktiviteter, mat och boende.

Pris för retreat i enkelrum 14 000 kr inkl. alla gruppaktiviteter, mat och boende.

Om du inte behöver boende, maila helena@lightworkeracademy.org för prisuppgift.

I priset ingår:

 • Retreat med alla gruppövningar och gruppaktiviteter (yoga, meditation, kanaliseringar, vägledning, healing & vandringar)
 • Boende på El Cortijo de Paco Romo 6 nätter
 • Frukost 13-18 april
 • Lunch 13-17 april
 • Middag 13 och 17 april
 • Frukt, choklad, kaffe, te och vatten
 • Pool, bastu, jacuzzi och gym

De kvällar vi inte serverar middag, kan du antingen handla egen mat på Carrefour eller Mercadona som ligger på ca 10 min gångavstånd, eller gå ut och äta på någon av de 300 restaurangerna – antingen i den pittoreska stadskärnan eller vid havet på Playa Burriana. Priserna är lägre än i Sverige, men de varierar beroende på vart du går. Taxi ner till stan kostar ca 7 euros.

Om du vill promenera tar det ca 20 min ner till Playa Burriana men ca 30 minuter hem. Till stan tar det cirka 30 minuter. Det är kuperat i Nerja, så det är alltid lätt att gå ner men tuffare att gå upp igen. Ha därför gärna träningsskor och vattenflaska med dig.

Om du har eget företag, kan du ta hela eller delar av kostnaden på företaget då det är som en kick-off/konferens/kurs.

Det är bra att packa med följande:

 • Varma kläder för kalla morgnar och kvällar samt svala kläder för solvarma dagar (mellan ca 12 och 20 grader i skuggan). Det kan vara kyligt om vi har morgonyoga, är uppe i bergen eller på kvällen vid middagarna.
 • Badkläder, badtofflor och morgonrock om du vill ha det
 • Tränings- /yogakläder
 • Ryggsäck + vattenflaska/-or för utflykter
 • Kläder för vandring för dig som vill med på vandring: vindjacka, fleece, långa tajts eller friluftsbyxor, bra skor. Det kan vara kyligt på morgonen, men när solen tittar fram och med rörelse blir det varmt.
 • Oömma träningsskor (I Rio Chillar vandrar man i flodvatten på stenar)
 • Solhatt, keps, solglasögon, solskyddskräm om du använder det (solen är stark i april)

Varmt välkommen!

Vill du anmäla dig? Eller har du fler frågor? Skicka gärna ett mail till helena@lightworkeracademy.org

%d bloggers like this: